Siste nytt

Siste: Utstilt i USA

Fotografier fra Hemmelige hytter når langt utenfor Norges grenser.

I tre år har forfatter og fotograf Marius Nergård Pettersen reist Norge rundt på leting etter noen av landets best bevarte hemmeligheter. Resultatet av arbeidet blir boka Hemmelige hytter som utgis i august. Men allerede nå får prosjektet oppmerksomhet. Fotografier fra arbeidet er utstilt i USA – og skal senere også vises i Kina.

27 1
Fra en dal langt nord. Boka Hemmelige hytter handler om nordmenns kultur for å bygge små, skjulte bygg på steder der ingen andre går.

Det er den internasjonale fotoutstillingen Triangulate som har fått øynene opp for prosjektet. Utstillingen samler fotografiske arbeider fra landene Kina, USA og Norge. Hvert land er representert med tre fotografer, og målet er å vise menneskers forhold til landet de bor i. De andre norske fotografene som deltar i utstillingen er Oddleiv Apneseth og Eirik Brekke.

C2
Hytter som dette er det mulig å finne i skog- og fjellområder over hele landet.

For øyeblikket henger utstillingen på Dunedin Fine Art Center i Florida. I Norge og Kina vil bildene stilles ut innen det kommende året.

Les mer om boka Hemmelige hytter her.